Uporedite ponude svih osiguravajućih kuća na jednom mestu

Na koga se odnosi bonus malus sistem – na vozača ili na auto?

Osnove bonus malus sistema smo objasnili u našem prethodnom članku. Međutim određene nejasnoće postoje čak i kod osiguravajućih kuća za koga je vezan ovaj sistem osiguranja.

Pozovite Konektu Plus – pouzdanog posrednika u osiguranju sa više od 10 godina iskustva. Uštedite vreme – ali i novac prilikom odabira kasko osiguranja. 

Bonus i malus sistem vezani su za vozača. Dakle ne vezuju se za vozilo i ne može se preneti na novog vlasnika u slučaju prodaje. Nije dakle logično da novi vlasnik plaća skuplje obavezno osiguranje zato što je prethodni vlasnik od kojeg je kupio auto njime izazvao udes.

Šta se dešava u slučaju kupovine još jednog automobila pa je određeni pojedinac vlasnik 2 vozila? U tom slučaju će oba automobila imati nezavisno dodeljen premijski stepen, pri čemu novonabavljeni kreće od početnog 4. stepena. 4. stepen predstavlja osnovni premijski stepen, koji dobija vozač koji prvi put registruje bilo koji auto na svoje ime.

Razlike u cenama kasko osiguranja za isti model vozila može biti nekoliko stotina hiljada dinara! Pročitajte više ovde ili zatražite neobavezujuću ponudu.  

Šta se dešava kada pojedinac poseduje više vozila, jedno proda, a drugo kupi? Svako od vozila ima nezavisno dodeljen premijski stepen u skladu sa svojom istorijom. U slučaju da je vlasnik izazvao udes određenim vozilom tom vozilu sledeće godine skače premijski stepen za tri stepena na gore. 

Prilikom ovakvih situacija, prenos bonusa i malusa ide sa poslednjeg prodatog automobila na sledeći kupljen.

konekta-plus-posrednik-u-osiguranju-bonus-malus-sistem-na-koga-se-odnosi-1